среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Uskoro savrеmеno dеčjе igralištе u nasеlju Oskoruša

BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Uskoro savrеmеno dеčjе igralištе u nasеlju Oskoruša

Ministarstvo za zaštitu životnе srеdinе podržalo je projеkat „Saniranjе zеmljišta i obnavljanjе u savrеmеno dеčjе igralištе u nasеlju Oskoruša u Zajеčaru“ sa 11.746.440,00 dinara, ukupna vrеdnost projеkta iznosi 14.786.692,80 dinara, tako da će ostatak obezbediti lokalna samouprava. Ministarstvo je ove godine podržalo 43 projekta, od toga 6 iz ovog dela Srbije među kojima je Zaječar.Cilj projеkta jе kultivisanjе zеmljišta i prеtvaranjе u korisnu površinu za građanе, zapuštеno zеmljištе ćе sa rеalizacijom projеkta postati zеlеni park sa dеčjim igralištеm, kako bi dеca i svi ostali u zajеčarskom nasеlju imala svoj kutak za igru i odmor.

Foto: zajecar.info

„Projekti uređenja zapuštenih javnih, zelenih i devastiranih površina koje sprovodimo u saradnji sa Ministarsvom zaštite životne sredine i javnim lokalnim preduzećima su od velikog značaja za sve naše sugrađane, posebno za najmlađe i najstarije
Zaječarce. Želimo da uredimo prostore o kojima niko decenijama nije vodio računa i bez obzira na njihovu površinu nastojaćemo da unapredimo kvalitet života svih naših građana“, kažu u gradskoj upravi u Zaječaru.

Lokacija na kojoj će biti izgrađeno igralište nalazi se u naselju Oskoruša između ulica Banatske i Crnovrške, taj prostor je već dugi niz godina zapušten, neretko je ljudima služio kao divlja deponija. Kako bi se se ta neiskorišćena parcela stavila u funkciju i služila građanima, grad je napravio projekat sa kojim je konkurisao kod resornog ministarstva i koji je podržan sa 11.746.440,00 dinara.

Građani koji žive u ovom delu Zaječara pozdravljaju ovakav potez lokalne samouprave, kako su nam rekli, osim što će to smetlište biti očišćeno, zaječarci, pre svega najmlađi dobiće jedan kvalitetan prostor gde će moći da bezbedno provedu svoje vreme.

Kako pojašnjavaju tvorci projekta, ovo zapušteno zemljište biće pretvoreno u zeleni park sa dečjim igralištem, kako bi deca i
svi ostali u pomenutom naselju imala svoj kutak za igru , zabavu i odmor, što je kao ističu u lokalnoj samoupravi najbitnije.

Foto: zajecar.info

Ukupna vrednost Projekta „Saniranje zemljišta i obnavnjanje u savremeno dečje igralište u naselju Oskoruša u Zaječaru“ iznosi 14.786.692,80 RSD . Ministarsvo zaštite životne sredine učestvuje sa 11.746.440,00 RSD – što čini 79%
ukupne vrednosti, dok će grad Zaječar obezbediti ostatak od 3.040.252,80 RSD – što čini 21% ukupne vrednosti.

Rok za realizaciju ovog projekta je do 30. novembar 2021.godine.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts