ponedeljak, 24 februara, 2020

20 godina sa vama
U Velikoj Jasikovi prvi put će se održati festival “Vlaške lepote Balkana”

U Velikoj Jasikovi prvi put će se održati festival “Vlaške lepote Balkana”

U Velikoj Jasikovi kod Zaječara u petak 31.08. i u subotu 1.09.2018. biće održan prvi festival „Vlaške lepote Balkana“. Prvog dana festivala, od 14:00 sati biće organizovano takmičenja u pripremanju kačamaka, a pola sata kasnije izložba vlaške tradicionalne trpeze. Od 18:30 biće organizovano takmičenje izvođača izvornih vlaških pesama, a od 20:00 nastupiće folklorna grupa „Alunsa“ iz Rumunije.

U subotu, drugog dana festivala, u 14:00 biće održan moto-skup, a od 20:00 izbor Najlepše Vlajne Balkana. U 21:00 biće održan koncert estradne muzičke zvezde Milana Topalovića Topalka.

Organizatori festivala su : Ustanova Narodno pozorište Timočke Krajine- Centar za kulturu „Zoran Radmilović“, Turistička organizacija grada Zaječara i Mesna zajednica Velika Jasikova, a pokrovitelj je Grad Zaječar.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts