петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
Održana 19. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 19. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Na 19. sednici Opštinskog veća opštine Negotin, kojom je predsedavao predsednik opštine Vladimir Veličković, razmatrano je više predloga odluka i zahteva. Na početku je razmatran predlog Pravilnika o četvrtim izmenama i dopunama pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Opštinskoj upravi opštine Negotin, koji sadrži izmenu u broju unutrašnjih organizacionih jedinica i koji izborom javnog pravobranioca uključuje i Pravobranilaštvo opštine Negotin, čime broj zaposlenih u Opštinskoj upravi nije izmenjen. Utvrđen je predlog Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave za 2017. godinu. Imenovanjem pravobranioca stekli su se uslovi za rad Pravobranilaštva opštine Negotin, koje je poseban organ Opštine Negotin, te iz tog razloga je potrebno izmeniti Odluku o utvrđivanju maksimalnog broja zaposlenih i uvrstiti i zaposlene u Pravobranilaštvu opštine Negotin.
Članovi Opštinskog veća opštine Negotin, dali su saglasnost na prvu izmenu i dopunu Programa poslovanja JKP „Badnjevo“ Negotin kojim se smanjuju planirana za sredstva za otpremnine i povećavaju sredstva za nepredviđene hitne intervencije na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži, mreži javne rasvete, crpnim stanicama, vozilima i opremi. Ovom izmenom planirani prihodi i rashodi ostaju nepromenjeni.
Utvrđen je i predlog Rešenja o izmeni rešenja o obrazovanju štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin i izmenjeno je radno vreme Opštinske uprave koje će od 3. septembra biti od 7 do 15 časovaVećnici su usvojili zahteve Smilje Stanujkić iz Kobišnice za dobijanje finansijske pomoći, u vrednosti od 40.000 dinara, za saniranje štete nastale usled požara, Manastira Bukovo za donaciju granitne kocke za popločavanje manastirske porte i Saške Matić za dodelu novčane pomoći, u iznosu od 70.000 dinara, za lečenje maloletnog deteta.

Izvor: negotin.rs

 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

 

Related posts