петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
U zaječarskoj Hitnoj službi bez povećanog broja intervencija

U zaječarskoj Hitnoj službi bez povećanog broja intervencija

Lekari Hitne službe u zaječarskom Domu zdravlja na sreću nisu imali povećan broj intervencija proteklog dana . Prema rečima dr Bojana Šarčevića, specijaliste Urgentne medicine građani su bili disciplinovani i ponašali se u skladu sa apelima lekara i predstavnika MUP-a.  Za pomoć su se dežurnoj službi uglavnom javljali hronično oboleli, srčani bolesnici i asmatičari.

Zbog visokih temperatura u ovo doba godine doktor Šarčević apeluje na hronično obolele da se pridržavaju saveta lekara i redovno uzimaju propisanu terapiju.

Balansirana ishrana i izbegavanje dužeg boravka na suncu ali i na mestima u prirodi gde trava nije pokošena samo su neki od saveta lekara kojih bi svi građani trebalo da se pridržavaju.

Ujedi krpelja uobičajena su pojava za ovo doba godine pa se građanima savetuje da ukoliko ga primete na svojoj ili koži deteta treba blagovremeno ukloniti ili obratiti se najbližoj ambulanti.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts