уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
U Negotinu obeležen Dan opštine

U Negotinu obeležen Dan opštine

Opština Negotin obeležila je 12. maj, dana kada su pre 190 godina Negotin i Krajina oslobođeni od Turaka. Svečana sednica SO Negotin koja se tradicionalno održava svake godine na ovaj dan, ove 2023. započela je odavanjem pošte tragično nastradalioj deci i omladini u Beogradu i Mladenovcu. Nakon intoniranja nacionalne himne, prisutnima se obratio predsednik SO Negotin mr Milan Uruković, koji je pored ostalog rezimirao rad lokalnog parlamenta u prethodnom periodu.

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković je u svojoj besedi naglasio da ništa nije važnije od naše dece i naših potomaka. „Umesto da se u pričamo o prethodnoj godini i onima pre nje, u kojima smo sa posebnom pažnjom vodili računa o rekonstrukciji puteva, podršci poljoprivredi, privredi, kulturi, obrazovanju…, želim da govorim o nečemu što se u ovim bremenitim i teškim vremenima brige za egzistenciju i stvaranja boljeg života promenilo, a da toga nismo bili svesni ili to sebi nismo želeli da priznamo“, rekao je pored ostalog Veličković

Praslava dana opštine bila je i prilika da se nagrade zaslužni pojedinci za svoj doprinos u promociji i afirmaciji opštine Negotin. Raduje podatak da je i ove godine nagrađeno više negotinskih učenika za njihove postignute rezultate na polju nauke, sporta i kulture.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts