четвртак, 18 априла, 2024

20 godina sa vama
Počeo je 16. sajam meda i vina u Negotinu

Počeo je 16. sajam meda i vina u Negotinu

Manifestacija u čast meda i vina po kojima je Negotinska Krajina prepoznatljiva, 16. put je okupila brojne pčelare, vlasnike vinskih podruma iz zemlje i inostranstva ali i zanatlije i proizvošače raznih suvenira. Sajam „Oni vide med i vinO“ zvanično je otvoren u Negotinu u četvrtak 11. maja.

„Ozbiljna ulaganja u vinogradarstvo i vinarstvo, opredeljenje je kako naše Vlade i nadležnog ministarstva, tako i nas iz lokalne samouprave, jer želimo da značajna sredstva kroz komasaciju i podizanje novih zasada, našu vinsku priču postave na još kvalitetniji nivo. Želimo da se Negotinska Krajina prepoznaje ne samo po našim znamenitim sugrađanima, prirodnim lepotama, multikulturnom nasleđu već i po božanskom nektaru koji će dati izuzetan doprinos i kvalitet evropskoj vinskoj ponudi.“, poručio je otvarajući manifestaciju Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Među okupljenim izlagačima iz zemlje i inostranstva, svoj ponudu je na sajmu predstavilo i udruženje „Mustre“iz Negotina koje oformljeno 2019. godine i čije su rukotvorine postele jako popularne u protekle četiri godine.

Pčelarsko gazdinstvo „Manić“ iz Zaječara pored nekoliko vrsta meda, u svojoj ponudi ima i lekovite proizvode na bazi meda. Kako ističu manifestacije poput ove pružaju im priliku da na pravi način promovišu svoje proizvode i razmene iskustva sa ostalim izlagačima.

Posetioci sajma mogli su uživati i u zabavnom programu koji je u okviru ove svetkovine u čast meda i vina organizovala TO opštine Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts