уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Gitarijada, prošlost, sadašnjost, budućnost

BUDUĆNOST GRADA ZAJEČARA: Gitarijada, prošlost, sadašnjost, budućnost

Jedan od najvećih rok događaja na Balkanu zaječarska Gitarijada  u svom 54. izdanju održana je na zaječarskoj Kraljevici u stogo kontrolisanim uslovima, a u skladu sa važećim merama na suzbijanju COVID-a 19. Na rok sceni ovogodišnje Gitarijade prve festivalske večeri nastupili su Red Danger-a,  Bеndovеr –pobеdnik 53. Gitarijadе, Riblja Čorba i Hladno Pivo, riblja čorba, Neverne bebe i Galija.

  Uprkos brojnim problemima koji prate jednu ovakvu manifestaciju, koja predstavlja odskočnu dasku za sve one koji ozbiljno paliraju da se bave rok muzikom, Gitarijada je morala da „preskoči“ još jedan izazov koji je ograničio kako broj učesnika, tako i broj posetilaca ovog najstarijeg rok događaja. Pandemija COVID 19 je mnogo što šta promenila, pa i samu organizaciju Gitarijade.

“ Zaječar je jedan od rokerskih gradova i ovim teškim uslovima je to i pokazao“, istakao je Milan Đurđević frontmen grupe „Neverne bebe“. Đurđević kaže da svi treba da budemo ponosni na ovaj trenutak u kojem se deselila ovogodišnja Gitarijada, obzirom da je mnogo događaja i festivala otkazano. “ Odlično je što je izabran ovaj veliki prostor gde ljudi mogu da budu razuđeni i da ne rizikuju da budu jedni pored drugi, i ovo predstavlja jedan veliki podvig u datim okolnostima“, podvlači Đurđević.

Milan Đurđević je svoju karijeru rok muzičara započeo upravo na zaječarskoj Gitarijadi 1983. godine sa „Novom zemljom“ iz Valjeva kada su pobedili i kako nam je rekao od tada se pisala istorija. On je par godina nakon toga svirao u grupi „Smak“ a potom u bendu „Neverne bebe“….

Gitarijada je oduvek bila polazna osnova i odskočna daska mnogim, danas proslavljenim muzičarima, svoju putanju uspeha odatle je započela i grupa „Galija“ koja je ove godine takođe nastupila na Gitarijadi. Naši proslavljeni rokeri uvereni su da je ova manifestacija potrebna kako bi roken rol i dalje mogao da postoji na ovim prostorima.

 Ovu manifestaciju ljubitеlji rok muzikе i dobrog zvuka mogli su posetiti bеsplatno ukoliko su vakcinisani, a da jе od prijеma drugе dozе prošlo minimum 14 dana, ukoliko imaju potvrdu o prеlеžanoj kovid-19 infеkciji ili negativan PCR tеst koji nijе stariji od 48 sati.

„Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je od strane Grada Zaječara. Stavovi izraženi u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva“.  

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts