петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Stigao je novi kotao za potrebe Muzeja Krajine

Stigao je novi kotao za potrebe Muzeja Krajine

U Muzeju Krajine u Negotinu uskoro će biti zamenjen dotrajali kotao novim, a u oktobru mesecu biće zamenjena i stolarija na upravnoj zgradi. Nosilac oba projekta je lokalna samouprava, a novac za realizaciju poslova dobijena su fondova dva ministrarstva.

Na konkursu ministarstva za zaštitu životne sredine opština Negotin za realizaciju Projekta rekonstrukcije kotlarnice u Upravnoj zgradi Muzeja Krajine u 2021. godini, dobila sredstva u iznosu  od 1.300.000 hiljada dinara. Ukupna vrednost projekta, uz učešće lokalne samouprave od 622.256,00 dinara (32,37%) dinara, iznosi 1.922.256,00 dinara.

Opština Negotin je nosilac još jednog projekta za čiju je realizaciju dobijen novac iz ministarstva kulture i informisanja na osnovu konkursa „Gradovi u fokusu“. Reč je o projektu „Da nas prati dobar glas2“ koji je podržan sa 5 miliona dinara, koji podrazumeva zamenu stolarije na upravnoj zgradi Muzeja Krajine za koje je izdvojeno dva miliona dinara, ali i radove na investicionom održavanju toaleta u Domu kulture “Stevan Mokranjac” za koje je odobreno 2,4 miliona dinara, kao i za zamenu svetlarnika na južnom fasadnom zidu ove ustanove kulture za koje je predviđeno 600.000 dinara.

Muzeju Krajine je i ove godine Nacionalna služba za zapošljavanje odobrila  projekat u iznosu od 742.182, 00 dinara , čijom je realizacijom angažovano 5 NKV radnika na period od 4 meseca. Radovi se realizuju na brojnim lokalitetima o kojima se stara negotinski muzej.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts