субота, 27 јула, 2024

20 godina sa vama
U Knjaževcu obeležen Dan opštine

U Knjaževcu obeležen Dan opštine

Opština Knjaževac je obeležila svoj Dan, u spomen na 17. maj 1833. godine kada je Timočki kraj dočekao oslobođenje od vekovne turske vladavine. 191 godinu kasnije Knjaževac se i dalje razvija i slovi za varoš sa povoljnom poslovnom klimom koja koristi sve potencijale koji su joj na raspolaganju,  kako bi još više unapredila uslove za život i rad ljudi u opštini.
„Teško je pobrajati šta se uradi u jednoj opštini, pa i u Knjaževcu od jednog datuma do drugog datuma“, istakao je predsednik opštine Knjaževac mr Milan Đokić. On je naglasio da lokalna samouprava kontinuirano radi posao za dobrobit građana koji tamo žive, bilo da je u pitanju gradska ili seoska sredina.

Proslava dana opštine bila je i prilika da se nagrade istaknute organizacije i zaslužni pojedinci.

Povodom obeležavanja ovog značajnog datuma u Domu kulture u Knjaževcu, održana je svečana akademija kojoj su prisustvoli  gosti iz političkog, javnog i kulturnog života ovog dela Srbije kao i brojni knjaževčani.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts