понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Spuštena je zavesa na 32. Festival „Dani Zorana Radmilovića“

Spuštena je zavesa na 32. Festival „Dani Zorana Radmilovića“

Dodelom nagrada laureatima i izvoćenjem predstave zaječarskog pozorišta „Čehovljeva soba“ u čast nagrađenih, spuštena je zavesa na 32. Festival „Dani Zorana Radmilovića“.

Žiri 32. Festivala „Dani Zorana Radmilovića“ u sastavu: prof dr Nenad Novaković, član, dr Duško Ljuština, član i dr Miroslav Radonjić, predsednik doneo je odluku da Nagradu za najbolje glumačko ostvarenje na Festivalu dodeli Nenadu Jezdiću za ulogu Bore šnajdera u predstavi „Razvojni put Bore šnajdera“ Aleksandra Popovića, režija Egon Savin, Jugoslovensko dramsko pozorište Beograd.

Uzimajući u obzir visok umetnički nivo selekcije, ideju i misiju Festivala, kao i činjenicu da će 32. „Dani Zorana Radmilovića“ ostati upamćeni po nekoliko briljantnih uloga, žiri je doneo odluku da Specijalnu nagradu za glumačko ostvarenje dodeli Ozrenu Grabariću za ulogu Mefista u Geteovom (Pra)Faustu, dramatizacija Fedor Šili, režija Boris Liješević, Beogradsko dramsko pozorište.

Na večerašnjoj svečanosti glumici Danici Maksimović uručena je nagrada „Zoran Radmilović“ za glumačku bravuru na Sterijinom pozorju, za ulogu u predstavi „Yankee Rose“, koju dodeljuje zaječarski teatar zajedno sa Sterijinim pozorjem. Odluku o nagradi doneo je tročlani žiri u sastavu: Vladimir Đuričić, direktor Narodnog pozorišta Timočke Krajine „Zoran Radmilović“, Aleksandar Gajin, dramski umetnik i Aleksandar Milosavljević, pozorišni kritičar.

U čast nagrađenih izvedena je predstava zaječarskog teatra „Čehovljeva soba“ A. P. Čehova, u dramatizaciji Une Đelošević i Nikole Zavišića, u režiji Nikole Zavišića.

Related posts