понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Apel građanima da poštuju zakon o zaštiti od požara

Apel građanima da poštuju zakon o zaštiti od požara

Zbog sve učestalijih poljskih požara u okolini Zaječara iz odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru apeluju na građane da se odgovorno ponašaju, da ne pale poljoprivredne ostatke, kao i da ne pale vatru u blizini šama i na njihovim obodima, kako ne bi došlo do nastanka nekontrolisanih požara.

Prema rečima načelnika odeljenja za varedne situacije u Zaječaru Branislava Matića, sušni period koji je za nama pogoduje brzom širenju požara, u takvim situacijama bivaju ugriženi ljudski životi, stradaju divlje životinje čije je stanište na površinama zahvaćenim vatrom, a nastaje i velika materijalna šteta.

Prema podacima odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru broj požara u poslednja dva meseca, odnosno intervencija, u odnosu na isti period prošle godine duplo je povećan.

Matić je najavio da će službenici odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru u saradnji sa strukturama lokalne samouprave i inspekcijskim organima, komunalnom službom, kao i sa svim linijama rada PU Zaječar u narednom periodu započeti kontrolu sprovođenja zakona zaštite od požar. Kontrola će se sprovoditi obilaskom terena određenih patrola i snimanjem terena pomoću drona. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts