субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Obeležen dan opštine Boljevac

Obeležen dan opštine Boljevac

Boljevac je svečanom sednicom i nizom pratećih programa obeležio Dan opštine, u znak sećanja na dan kada je 1875. godine, u vreme vladavine Milana Obrenovića, mesto dobilo status varošice.
Na svečanosti koja je organizovana u Kulturno obrazovnom centru tradicionalno su dodeljene septembarske nagrade.

Septembarsku nagradu opštine Boljevac dobilo je ministarstvo za zaštitu životne sredine Vlade republike Srbije. Tim povodom je resorna ministarka Irena Vujović boravila u poseti ovoj varoši, gde je pored ostalog obišla prostor na kojem su započeli radovi na izgradnji nedostajuće kanalizacione mreže.

„Za nas je izuzetno važno da gradimo kanalizacionu mrežu kako bi popravili kvalitet života građana. Dakle skoro 10km kanalizacije koja će doprineti da pokrivenost u opštini zadovolji procenat evropskog standarda“, istakla je ministarka Vujović u Boljevcu.

Kanalizaciona mreža je izuzetno važna za normalan život grada i funkcionisanje jedne lokalne samouprave, kako je ovom prilikom naglasio predsednik opštine Boljevac dr Nebojša Marjanović vrednost, ovo je jedan od najvrednijih projekata koje je opština ostvarila, čija je vrednost oko 223.000.000 dinara.

Dan kada Boljevac obeležava Dan opštine simbolično je određen i za početak radova na realizaciji pomenutog projekta, inače centralna svečanost je održana u sali KOC-a Boljevac, kojoj su prisustvovali predstavnici Vlade Srbije, episkop timočki Ilarion, predstavnici opština iz okruženja, kao i brojni gosti iz privrednog, kulturnog i javnog života ovog dela Srbije. Na ovoj svečanoj sednici ministarka za zaštitu životne sredine primila je u ime svog ministarstva septembarsku nagradu koju dodeljuje opština Boljevac.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts