понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
Šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Nikola Bertolini, posetio je opštinu Knjaževac

Šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Nikola Bertolini, posetio je opštinu Knjaževac

Šef odeljenja za saradnju Delegacije Evropske unije u Srbiji, Nikola Bertolini, posetio je opštinu Knjaževac, gde je sa domaćinima obišao finalne radove u okviru projektaa izgradnje sportskih terena na stadionu, koji podržan preko EU PRO Plus programa.

„Budućnost Srbije jeste u sportu, u zdravlju dece koja če koristiti upravo ovaj kompleks, jer to je ono na čemu treba da se baziramo“, istakao je Bertolini u Knjaževcu.

Bertolini je ovom prilikom naglasio da mora da se vodi računa i o prirodi koja okružuje opštinu Knjaževac, jer kako je naglasio EU posebno vodi računa o zaštiti životne sredine.

Knjaževac je grad koji ima odličnu sportsku infrastrukturu, a kako je rekao predsednik opštine Knjaževac mr Milan Đokić, uz tri velika sportska terena za fudbal i kompleks malih terena upotpunjena je slika svih postojećih sportskih terena na teritoriji opštine.

„Sve ovo ne bismo mogli da uradimo bez pomoći delegacije EU, koja nam je sa čak 85% pomogla u realizaciji ovog projekta, a projekat je vredan 223.000 dolara i to svakako ne bismo mogli da uradimo sami“, rekao je predsednik opštine Knjaževac mr Milan Đokić

Kada je dalji razvoj opštine Knjaževac u pitanju, glavni aduti su turizam, poljoprivreda i sektor malih i srednjih preduzeća. Đokić je podvukao da sve to može da doprineti da Knjaževac bude sredina gde žive srećni i zadovoljni ljudi.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts