субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
10. tradicionalna pčelarska izložba opreme, pribora i pčelinjih proizvoda 28. avgusta u Slatini

10. tradicionalna pčelarska izložba opreme, pribora i pčelinjih proizvoda 28. avgusta u Slatini

Na dan Uspenja Presvete Bogorodice 28. avgusta, u narodu poznat kao Velika Gospojina
u Slatini nadomak Bora biće organizovana 10. tradicionalna pčelarska izložba opreme, pribora i pčelinjih proizvoda. Dan ranije 27. avgusta u 17h organizator PD „Slatina“ predvideo je tribinu na temu „Trenutne aktivnosti u SPOS-u“, na kojoj će govoriti dr Rodoljub Živadinović. Na dan seoske slave Velike Gospojine na platou u centru sela biće postavljena izložba, dok je za 10h planirano predavanje na pčelinjaku jednog od članova PD „Slatina“, predavanje će održati Radoje Kostadinović predstavnik SPOS-a.

„Ponosni smo na svaku godinu koja je ostala za nama jer smo opravdali očekivanja, kako udruženja pčelara tako i šire javnosti. Mislim da smo bili dobar servis pčelarima u nabavci opreme i pribora, pomogli smo i mladim pčelarima u formiranju njihovih pčelinjaka“, ističe u razgovoru za naš medij Nebojša Buzej predsednik PD“Slatina“. On je naglasio da su posebno ponosni na činjenicu da ova manifestacija opstaje punih deset godina i da se organizuje baš na dan seoske slave.

Izložba je obrazovno prodajnog karaktera i kako organizatori ističu potvrđeno je prisustvo dvanaest izlagača iz raznih krajeva Srbije, ova manifestacija održava se pod pokroviteljstvom grada Bora i uz pomoć brojnih prijatelja. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts