уторак, 30 априла, 2024

20 godina sa vama
Radnici Specijalne bolnice “Gamzigrad” u Gamzigradskoj banji štrajkuju već pet nedelja zbog neisplaćenih linčih dohodaka

Radnici Specijalne bolnice “Gamzigrad” u Gamzigradskoj banji štrajkuju već pet nedelja zbog neisplaćenih linčih dohodaka

U Zaječaru je organizovan protest radnika Specijalne bolnice “Gamzigrad” u Gamzigradskoj banji koji štrajkuju već pet nedelja zbog neisplaćenih linčih dohodaka u poslednja dva meseca i neplaćenih putnih troškova. Oni su svoje nezadovoljstvo izrazili protestom ispred zgrade gradske uprave u Zaječaru, jer kako kažu, lokalna samouprava je prva adresa gde su se obratili za pomoć i podršku dok ne krenu dalje, ukoliko se njihovi problemi ne reše. Prema rečima Milana Stojanovića, predsednik štrajkačkog odbora, iako je njihov osnivač Ministarstvo zdravlja, oni su došli ispred Gradske uprave jer žele da im lokalna samouprava  pomogne da nadležni konačno reaguju.

Stojanović je istakao da se nadležnih do sada nisu oglasili povodom njihovih zahteva da im se isplate zaostale zarade i ostala dugovanja i razjasni zašto su došli u situaciju da je račun blokiran, a dugovanja prema dobavljačima velika.

Nezadovljni radnici Specijalne bolnice “Gamzigrad” u Gamzigradskoj banji nosili su transparente na sa porukama „Zdravstveni radnici su gladni zato odlaze“, „Posla ima, miliona nema“, „Spasimo banju, “ Ne odustajemo“.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts