субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
U Borskim selima je u toku sanacija oštećenih puteva u nedavnim poplavama

U Borskim selima je u toku sanacija oštećenih puteva u nedavnim poplavama

Sredinom juna meseca Grad Bor i nekoliko okolnih sela zadesio je ogroman poplavni talas koji je prouzrokovao veliku štetu, stradali su stambeni i ekonomski objekti, uništeni su usevi, a štetu su pretrpeli i rejonaki i nekategorisani putevi.

Procenjuje se da je potrebna sanacija oko 345 km lokalnih i nekategorisanih puteva, za ovu namenu iz gradskog budžeta izdvojeno je 100 miliona dinara.

Gradsko veće u Boru usvojilo je  Pravilnik o dodeli finansijske pomoći domaćinstvima koja su pogođena nedavnim poplavama u Borskim selima, njime se predviđa način dodele sredstava, a ne iznos  koji će dobiti domaćinstva koja su pretrpela štetu.

Grad Bor je oformio pet stručnih komisija za procenu štete nastale usled poplava. Komisije će nakon obilaska terena sačiniti izveštaje, a lokalna samouprava će iz lokalnog budžeta izdvojiti novčana sredstva kako bi se pomoglo ljudima koji su pretrpeli štetu na svojim domaćinstvima. Meštani okolnih sela za nastalu štetu mogu lično podneti zahtev za pomoć na propisanom obrascu koji se može preuzeti na pisarnici Gradske uprave ili u svojoj mesnoj zajednici, a rok za podnošenje zahteva je 30. jul 2023. godine.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts