субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 17. sednica SO Negotin

Održana 17. sednica SO Negotin

U  Negotinu je  održana sedamnaesta sednica Skupštine opštine Negotin. Dnevni red ovog zasedanja sadržao je 17 tačaka, pred odbornicima se našla odluka o potvrđivanju mandata odborniku SO Negotin, kao i predlog rabalansa budžeta opštine Negotin za 2023. godinu. U skladu sa zokom prethodno je sprovedena javna rasprava o nacrtu prvog rebalansa budžeta za ovu godinu u periodu od 12. do 26. juna. Kako je obrazlažući ovaj predlog rekao Goran Ristić rukovodilac odeljenja za budžet i finansije, postojeća sredstva u opštinskoj kasi uvećavaju se za 256.496.000 dinara.

Skupština se pozitivno izjasnila i o odluci o javnim raspravama. Ovom odlukom, preciziran je pojam javne rasprave i predviđeni su osnovni oblici organizovanja javne rasprave, koja u skladu sa statutom opštine Negotin traje najmanje 15 dana.

Skupština je donela i odluku o pristupanju izradi plana detaljne regulacije za izgradnju solarnih foto naponskih elektrana male snage Čubra i  Kosa. Odbornici su pored ostalog  usvojili rešenja o  davanju prethodne saglasnosti na raspisivanje i sprovođenje javnog konkursa za imenovanje direktora Istorijskog arhiva Negotin, kao i rešenje o davanju prethodne saglasnosti na raspisivanje i sprovođenje javnog konkursa za imenovanje direktora muzeja Krajine Negotin. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts