уторак, 18 јуна, 2024

20 godina sa vama
Zaječar: Održana 71. sednica Gradskog veća

Zaječar: Održana 71. sednica Gradskog veća

Danas je u maloj sali Gradske uprave održana 71. sednica Gradskog veća u Zaječaru kojom je predsedavao Boško Ničić gradonačelnik Zaječara.

Na sednici je usvojen Nacrt Odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane sa razvodnim postrojenjem i dalekovodima na teritoriji КO Gradskovo, Vražogrnac i Trnavac, Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2022. godinu Istorijskog arhiva „Timočka Кrajina“ Zaječar, Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Istorijskog arhiva „Timočka Кrajina“ Zaječar, Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Plan i Program rada za 2023. godinu Istorijskog arhiva „Timočka Кrajina“ Zaječar i Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2023. godinu Istorijskog arhiva „Timočka Кrajina“ Zaječar.

Većnici su dali zeleno svetlo i na Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu za 2022. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru, na Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja o utrošenim sredstvima, obavezama, potraživanju i rezultatima poslovanja za 2022. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru, na Nacrt Rešenja o davanju saglasnosti na Program rada za 2023. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru, kao i na Nacrt Rešenja davanju saglasnosti na Finansijski plan za 2023. godinu Ustanove za dnevni boravak dece i omladine ometene u razvoju u Zaječaru.

Na 71.sednici veća usvojen je i Predlog Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja Predškolske ustanove „Đulići“ Zaječar za 2022. godinu, Nacrt Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru za 2022. godinu, Nacrt Rešenja o usvajanju Finansijskog izveštaja za 2022. godinu Matične biblioteke „Svetozar Marković“ u Zaječaru, Predlog Rešenja o usvajanju Izveštaja o radu Štaba za vanredne situacije grada Zaječara za 2022. godinu, Predlog Rešenja o usvajanju godišnjeg Plana rada Štaba za vanredne situacije grada Zaječara za period januar-decembar 2023. godine, Predlog Rešenja o raspisivanju javnog oglasa za određivanje doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove na teritoriji grada Zaječara, Predlog Rešenja o izmeni Rešenja o obrazovanju i imenovanju Saveta za bezbednost saobraćaja grada Zaječara, predlozi Rešenja o odobravanju sredstava iz Godišnjeg programa organizacija u oblasti sporta kojima se zadovoljavaju potrebe i interesi građana u oblasti sporta u 2023. godini, Predlog Rešenja o imenovanju Кomisije za razmatranje predloga projekata i utvrđivanje predloga raspodele sredstava po Javnom pozivu za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Zaječara u 2023. godini, Predlog Rešenja o usvajanju Izveštaja o izvršenom popisu imovine i obaveza u organima i službama organa grada Zaječara sa stanjem na dan 31.12.2022. godine, Predlog Rešenja o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje mera energetske sanacije putem unapređenja termičkog omotača, termotehničkih instalacija i ugradnje solarnih kolektora za centralnu pripremu potrošne tople vode kao i Predlog Rešenja o dodeli bespovratnih sredstava krajnjim korisnicima za sprovođenje mera energetske sanacije putem ugradnje solarnih panela za proizvodnju električne energije za sopstvene potrebe i mere unapređenja termotehničkih sistema putem ugradnje kalorimetara, cirkulacionih pumpi, termostatskih ventila i delitelja toplote.

Izvor: http://www.zajecar.info/3834-zajecar-odrzana-71-sednica-gradskog-veca

Related posts