петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Na sednici Zaječarskog okruga o pomoći države uzgajivačima mlečnih krava

Na sednici Zaječarskog okruga o pomoći države uzgajivačima mlečnih krava

U Zaječaru je održana 59. sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga na kojoj je razmatran Zaključak Vlade Srbije i javni poziv republičke direkcije za robne rezerve o pomoći poljoprivrednicima u vidu podele merkantilnog kukuruza. Poljoprivrednici imaju rok do 23. novembra da dostave neophodnu dokumentaciju kako bi mogli da dobiju ovu pomoć države.

15 000 tona merkantilnog kukuruza iz robnih rezervi biće podeljeno poljoprivrednim gazdinstvima u Srbiji, odnosno odgajivačima mlečnih krava. „Ono što poljoprivrednici treba da znaju jeste da im po jednom grlu pripada 240 kg merkantilnog kukuruza“, istakao je Vladan Paunović načenik Zaječarskog okruga. On je takođe rekao da vlasnici gazdinstva treba da na vreme dostave dokumentaciju, obzirom da rok ističe u sredu 23. novembra.

Lokalne samouprave su dobile preporuku da se ozbiljno uključe u ovu akciju, pre svega u pogledu preuzimanja i distribucije kukuruza, a celu akciju će zajedno sa lokalnim samoupravama pratiti i poljoprivredne stručne službe.

U javnom pozivu je naznačeno da će nakon prijema dokumentacije biti formirane rang liste, a poljoprivredne stučne službe će svim poljoprivrednim gazdinstvima koja ostvaruju pravo na ovu pomoć uručiti potvrdu na osnovu koje će moći da preuzmu kukuruz u količini koja im pripada.

Related posts