četvrtak, 1 decembra, 2022

20 godina sa vama
Aktivnosti muzeja „Krajine“ u Negotinu do kraja godine

Aktivnosti muzeja „Krajine“ u Negotinu do kraja godine

Muzej Krajine privodi kraju sezonu ekskurzija, u proteklom periodu organizovano je i nekoliko izložbi uz pomoć kojih su aktivnosti muzeja obuhvatile opštine u okruženju.

U proteklom periodu značajan akcenat pored redovnih poslova u muzeju Krajine u Negotinu dat je i digitalizaciji, kako ističe direktor ove ustanove kulture Ivica Trajković, to su koraci koje bilo neophodno preduzeti kako bi muzej išao u korak sa aktuelnim trendovima.

Trajković kaže da su u proteklom periodu organizovali nekoliko izložbi uz pomoć kojih su aktivnosti muzeja izašle iz samog Negotina i obuhvatile opštine u okruženju.

Muzej Krajine privodi kraju i sezonu ekskurzija, kako ističu nadležni u toj ustanovi kulture, posle dve godine sa epidemijom muzej se vratio na stare staze, deca iz južne i zapadne Srbije dolaze u Negotin, pa je tako u toku proleća je zabeležen rekordan broj poseta, a obilaska je bilo i tokom leta i jeseni.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts