понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
U Mokranju održan program „Niti tradicije“

U Mokranju održan program „Niti tradicije“

U nedelju 11. septembra u negotinskom selu Mokranje održan je program pod nazivom „Niti tradicije“.  „Niti tradicije“ su dugogodišnji sadržaj festivala „Mokranjčevi dani“ u okviru kojeg se prepliću duhovna muzika i narodno stvaralaštvo.

 Mokranje je u nedelju bilo mesto susreta narodnih umetnika koji su pesmom, igrom i svirkom na najbolji način predstavili narodnu tradiciju. Program „Niti tradicije“ otvorili su članovi KUD-a „Čučuk Stana“ iz Sikola. Okupljenima se predstavio i Ansambl narodnih igara i pesama КUD „Dimitrije Кoturović“ iz beogradske opštine Rakovica. U ime KUD “Mokranjac” iz Mokranja, Stanoje Petrović, predsednik ovog kulturno umetničkog društva uručio je zahvalnice učesnicima ovogodišnjeg programa, ali i zaslužnima za izgradnju vodovoda i puta do sela.

U porti seoske Crkve Svete Trojice  okupio se veliki broj ljubitelja narodne tradicije, kako je istakao Stanoje Petrović, predsednik  KUD “Mokranjac” iz Mokranja, da pokažu kako se čuvaju narodno stvaralaštvo.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts