понедељак, 29 априла, 2024

20 godina sa vama
„Brodvejske vragolije“ na Mokranjčevim danima

„Brodvejske vragolije“ na Mokranjčevim danima

U Negotinu su u toku 56. Mokranjčevi dani, publika je prethodnih dana imala priliku da čuje brojne ansable koji izvode duhovnu muziku, dok je treće festivalsko veče bilo rezervisano za mjuzikl „Brodvejske vragolije“ pozorišta na terazijama.

Mjuzikl „Brodvejske vragolije“ režirao je Nebojše Bradića. Glavni junak ove komedije sa elementima vodvilja jeste Čovek, ljubitelj mjuzikla, vrsni poznavalac i nadasve zaljubljenik u mjuzikl, koji slušajući “omiljenu ploču” na scenu izvodi ansambl (apokrifne), ,predstave posvećene velikoj zvezdi mjuzikla koja je zbog ljubavi spremna da zauvek napusti scenu. „Mokranjčevi dani su praznik kulture u Srbiji, svakom ansamblu i pojedincu je stalo da se nađe u programu ovog festivala. Meni je posebno zadovoljstvo što predstava koju sam režirao u pozorištu na terazijama „Brodvejske vragolije“ ima svoje premijerno izvođenje u Negotinu“, rekao je reditelj Nebojša Bradić.

Organizatori „Mokranjčevih dana“ nastoje da festivalu daju i jednu modernu nit, a u prilog tome govori i izvođenje mjuzikla „Brodvejske vragolije“ na 56. festivalu.

Pomenuti mjuzikl je 2017. godine kada se pojavio izazvao veliku pažnju, kako Bradić naglašava razlog su određene veštine koje ova predstava neguje, a bitne su za mjuzik. U ovom pozorišnom komadu  prepliću se prošlost, sadašnjost i budućnost, a  kako reditelj ističe, glavna tema je  ljubav.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts