петак, 19 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana još jedna Krajinska berba na Rogljevačkim pivnicama

Održana još jedna Krajinska berba na Rogljevačkim pivnicama

Minulog vikenda na Rogljevačkim pivnicama počela je berba grožđa kojoj je prisustvovao Episkop timočki g.Ilarion. „Krajinska berba“ je tradicionalna manifestacija koja godinama u nazad slovi za čuvara tradicionalnih vrednosti ovog kraja.

„Krajinska berba“ je prve subote u septembru okupila veliki broj posetilaca u Rogljevu gde se manifestacija održava. Organizatori su i ove godine bili na visini zadatka, priredili su događaj koji je svim posetiocima i turistima dočarao kako izgleda berba grožđa i kako se plodovi muljaju na tradicionalan način.

Njegovo Preosveštenstvo Episkop timočki Ilarion prisustvovao manifestaciji berbe grožđa na Rogljevačkim pivnicama i blagosloviti njen početak.

Prisutne je pozdravio i Ivan Veljković sekretar SO Negotin u ime loklalne samouprave, on je naglasio da su pivnice turistički biser opštine Negotin koje će u narednom periodu dobiti na atraktivnosti, zatu su ove manifestaciji važne i za njihovu promociju.

U kulturno umetničkom programu učestvovačla su kulturno umetnička društva: “Čobanica” iz Klokočevca i “Stevan Mokranjac“ iz Negotina, „Voja Čurić“ iz Kobišnice i amateri iz Gamzigrada. Na centralnoj bini kod zapisa nastupile su etno grupe: “Gergina”, “Marinika”, vokalni solista Milena Marković, kao i Etno grupa “Zlatovez”. Program „Krajinske berbe“ na Rogljevačkim pivnicama uveličli su svojim nastupom i učenici Negotinske gimnazije.

Pokrovitelji “Krajinske berbe” su Opština Negotin i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i program “EU za kulturno nasleđe i turizam”.

Related posts