среда, 24 априла, 2024

20 godina sa vama
Besplatni udžbenici za đake prvake u Kladovu

Besplatni udžbenici za đake prvake u Kladovu

Lokalna samouprava u Kladovu obezbedila je i ove godine besplatne udžbenike za đake prvake. Knjige i školski pribor podeljeni su učenicima na prijemu koji je za njih organizovan u četvrtak 1. septembra.

Кao i prethodnih godina, opština Кladovo je obezbedila sredstva za besplatne udžbenike đacima prvacima. Prema rečima Bojana Božanovića, zamenika predsednika opštine Кladovo nabavka udžbenika znači pre svega roditeljima đaka, to im u mnogome smanjuje izdatke koje imaju prilikom pripreme svoje dece za polazak u školu.

U ovoj školskoj godini je obezbeđeno 116 udžbenika za đake koji su krenuli u prvi razred, prijem za učenike je organizovan kako u gradskoj, tako i u seoskim školama.

Zamenika predsednika opštine Кladovo je podsetio da se sa početkom nove školske godine povećao broj dece na ulicama i da je neophodno  povesti računa o najmlađim učesnicima u saobraćaju-đacima prvacima i ostalim školarcima.

U opštini Kladovo u klupama od prvog do osmog razreda su 1063 đjaka.Medju njima je 121  prvaka. najviše ih je u gradskoj školi  83  i izdvojenim odeljenjima u seoskim sredinama 14, što ukupno čini  97. U matičnim školama i izdvojenim odeljenjima škola u Korbovu i Brzoj Palanci po 8, u naselju Podvrška pet i u Tekiji tri đaka prvaka.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts