недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Počeo je višednevni inkluzivni festival „Art zona za sve“ u Zaječaru

Počeo je višednevni inkluzivni festival „Art zona za sve“ u Zaječaru

U Zaječaru je u utorak uveče počeo višednevni inkluzivni festival „Art zona za sve“. Tokom pet festivalskih dana publika će moći da pogeda nekoliko predstava i performansa, a biće organizovane tribine, radionice i promocije. Pokrovitelji „Art zone za sve“ su ministarstvo kulture i informisanja i Rekomstrukcija ženski fond.

Šesti međunarodni inkluzivni festival dečijeg i omladinskog stvaralaštva  „Art zona za sve“   započeo je nastupom bubnjara iz Školice bubnjeva „Trajko“ na bini u dvorištu Dečjeg centa u Zaječaru. Predsednica udruženja „Dečji centar“ Selena Ristić Vitomirović na početku festivala naglasila je da kada više ne bude Art zone, to će značiti da konačno imamo društvo koje je isto za sve.

Članovi baletskog Studija „Eureka“ iz Skoplja treći put dolaze u Zaječar, ove  su pripremili novu inkluzivnu predstavu. Prema rečima Jelice Saltirovske nakon premijere u Makedoniji, predstavu Refleksija  može da vidi i publika u Zaječaru.

U okviru festivala biće održana i tribina “Inkluzija je ženskog roda“ koja će biti održana u petak 9. septembra u 12 sati u sali RARIS-a., Tema je kvalitet života majki dece sa invaliditetom i podrška koju (ne)dobijaju na različitim nivoima, dok će poslednjeg festivalskog dana u subotu 10. septembra učesnici šestog međunarodnog inkluzivnog festivala dečijeg i omladinskog stvaralaštva „Art zona za sve“  prirediti zajednički performans pod nazivom „Vidljive“ na Trgu oslobođenja u Zaječaru.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts