четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Emanuele Žiofre posetio Negotin

Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji Emanuele Žiofre posetio Negotin

Ambasador Emanuele Žiofre, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, boravio je u poseti istočnoj Srbiji, on je  obišao  niz projekata finansiranih iz predpristupnih fondova Evropske unije, sa ciljem unapređenja turističke ponude ovog regiona, očuvanja kulturnog nasleđa i ekonomskog osnaženja pružalaca turističkih usluga suočenih sa posledicama pandemije COVID-19.

U utorak, 21. juna, ambasador Žiofre  sastao se sa predsednikom Opštine Negotin Vladimirom Veličkovićem i potom posetiti  Mokranjčevu kuću, koja kroz projekat #EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam dobija sredstva za unapređenje komunalne infrastrukture i izgradnju mokrog čvora.

„Počastvovani smo  što smo ispoštovali sve kriterijume koji su se tražili, i ponudili nešto vredno,  a realizacija ovog projekta će samo poboljšati nivo naših turističkih usluga“, istakao je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

„Muzej „Krajine“ je zaštitnik pokretnog kulturnog nasleđa ali je ustanova kojoj je takođe blizak i turizam, pre svega zbog svih posetilaca koji dolaze u muzejske objekte, zato je rešavanje pitanja mokrog čvora u kompleksu Mokranjčeve kuće od civilizacijskog značaja“, istakao je direktor te ustanove Ivica Trajković.

Ambasador Žiofre je posetio sela Rogljevo i Rajac, kao i Rajačke Pimvnice, gde će kroz ovaj projekat biti uvedena moderna komunalna infrastruktura. Ambasador je  razgovarao i sa vinarima, pružaocima turističkih usluga i predstavnicima organizacija koje okupljaju mlade iz ovih sela.

Related posts