петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Održana 11. sednica Skupštine grada Zaječara

Održana 11. sednica Skupštine grada Zaječara

Višečasovnu 11. sednicu Skupštine grada Zaječara obeležila je opširna diskusija po gotovo svim tačkama dnevnog reda. Predlog Odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije za uređenje Spomen park šume „Кraljevica“ u Zaječaru pokrenuo je ozbiljnu raspravu, odbornik u Skupštini grada sa liste „Zaokret“ Uglješa Đuričković istakao je u svom obraćanju da ova Odluka izaziva uznemirenje kod građana nakon svega što se do sada dešavalo na Kraljevici.

„Ono što je moj proble sa ovom Odlukom je što mi kada se susrećemo sa predlozima nekih odluka nikada nemamo pojašnjenje Odluka od strane predlagača“, istakao je Miloš Stojadinović odbornik sa liste „Možemo bolje“.

„Po starom dobrom običaju nama se predlozi Odluka daju na tumačenje i mi odbornici bili stručni ili nestručni u određenoj oblasti moramo da ih tumačimo“, kaže Stojadinović i naglašava da Kraljevica treba da bude zaštićena kao prirodno dobro, kako bi svaki planski dokument morao da odobri Institut za zaštitu prirode a ne Skupština grada Zaječara.

Rešenje o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ Zaječar na cenovnik o korišćenju javnih parkirališta i uklanjanju nepropisno parkiranih vozila na teritoriji grada Zaječara, zatim Rešenja o davanju saglasnosti istom preduzeću na cenovnik na redovnom održavanju ulica i puteva, kao i Rešenja o imenovanju vršioca dužnosti direktora Javnog komunalnog preduzeća „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ Zaječar; pokrenula su žučna raspravu odbornika. Naime odbornik u Skupštini grada sa liste „Zaokret“ Uglješa Đuričković rekao je da će izglasavanje ove odluke povećati namete koje do sada građani nisu imali.

Odbornik Miloš Stojadinović sa liste „Možemo bolje“ smatra da bez obzira na parking servis koji postoji u gradu, parkiranje u Zaječaru nije uređeno na pravi način. On je je takođe rekao da se ponovo dešava da se imenovanje v.d direktora ponovo radi mimo zakona. Pošto dosadašnjoj direktorki Tanji Rangelov koja je diplomirani pravnik prestaje mandat v.d direktora JKP „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ Zaječar, za novog v.d direktora tog preduzeća imenuje se Aleksandar Trajković diplomirani menadžer iz Zaječara.

Pre usvajanja odluka koje su bile uvrštene u dnevni red 11. zasedanja Skupštine grada Zaječara, obrazlozenja je odbornicima dao Boško Ničić gradonačelnik Zaječara. Sednici je prisustvovalo 43 odbornika, a kako se ovom prilikom čula sledeća sednica će najverovatnije biti održana nakon sezone godišnjih odmora.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts