петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Ukinut je besplatni prevoz za pojedine kategorije stanovništva u Zaječaru

Ukinut je besplatni prevoz za pojedine kategorije stanovništva u Zaječaru

Grad Zaječar je među gradovima koji imaju najbolje regulisan gradski i prigradski prevoz, do sada je taj prevoz bio besplatan za građane, međutim najnovijom Odlukom koju je usvojila Skupština grada Zaječara na poslednjoj 11. sednici, subvencionisani  prevoz  ukida se građanima koji nisu obuhvaćeni jednom od 14 predloženih kategorija putnika koji će se i dalje voziti besplatno,  zato će oni ubuduće plaćati kartu. Naime za relaciju od 0km do 5km  cena karte iznosi 15 dinara, dok je karta na relaciji 0d 6km do 50km 20 dinara.

Predlogom Odluke o izmeni i dopuni Odluke o subvencionisanju gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara utvrđene su 14 kategorije putnika koji će se i dalje vozi besplatno, tim predlogom nisu obuhvaćena, pored ostalih, zaposlena lica koja se finasiraju iz budžeta grada Zaječara. Obzirom da je u članu 2 ove odluke navedeno da će se ovi iznosi ubuduće primenjivati prilikom obračunavanja naknade troškova za prevoz radi dolaska i odlaska sa posla zaposlenih lica, koja se isplaćuju na teret budžeta grada Zaječara, odbornici opozicije smatraju da se ova Odluka usvaja kako bi se smanjio iznos novca koji grad tim licima plaća.

Miloš Stojadinović odbornik sa liste „Možemo bolje“ rekao je za skupštinskom govornicom da predlog ove Odluke mora biti povučen sa dnevnog reda pošto izmenom ove Odluke član 1 te Odluke više nije u saglasnosti sa članom dva iste Odluke.

Bez obzira na argumente koje su odbornici opozicije izneli u prilog tome da se predlog te Odluke povuče sa dnevnog reda, Odluka o izmeni i dopuni Odluke o subvencionisanju gradskog i prigradskog linijskog prevoza putnika na teritoriji grada Zaječara usvojena je većinom glasova.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts