четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
Negotin: Nakon dojave o bombama, održana sednica saveta za bezbednost

Negotin: Nakon dojave o bombama, održana sednica saveta za bezbednost

Više škola na teritori Srbije, među kojima su i osnovne škole sa teritorije Borskog i Zaječarskog okruga dobile su dojavu o postavljenim bombama. U Negotinu je tim povodom održana hitna sednica saveta za bezbednost na kojoj je pored ostalog zaključeno da mesta panici nema ali da svi moraju da postupaju u skladu sa pravilima i da oprez podignu na najviši nivo.

Četeri osnovne škole na teritoriji opštine Negotin dobile su dojave o postavljenim bombama, pa je nastava obustavljena u tim školama. Kako ističe Dejan Kojčinović kordinator osnovnih škola, zahvaljujući dobroj kordinaciji direktora škola preduzete su neophodne mere gde su obavešteni predstavnici MUP-a, a učenicima je javljeno da u školu ne dolaze.

Predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković kaže da mesta panici nema ali da svi moraju da postupaju u skladu sa pravilima, da reaguju razumno, a ne instiktivno i da oprez podignu na najviši nivo.
Veličković ističe da su objekti kako se pokazalo nakon pretresa bezbedni ali da je oprez itekako neophodan.

Dojave o postavljenim bombama stigle su na adrese više osnovnih škola na teritoriji grada Zaječara, kao i  u opštinama Kladovo, Bor i Majdanpek, ali i širom Srbije. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts