субота, 27 јула, 2024

20 godina sa vama
Održana 10. sednica Skupštine grada Zaječara

Održana 10. sednica Skupštine grada Zaječara

U Zaječaru je održana  10. sednica Skupštine grada Zaječara, na samom početku sednice sa dnevnog reda je povučena  9. tačka, predlog Rešenja o davanju saglasnosti Javnom komunalnom preduzeću „Parkiranje, projektovanje i nadzor“ Zaječar u Zaječaru na Cenovnik o korišćenju javnih parkirališta i uklanjanju nepropisno parkiranih vozila na teritoriji grada Zaječara, tako da je dnevni red sadržao 12 tačaka.

Odluka o usvajanju plana detaljne regulacije za izgradnju solarne fotonaponske elektrane u KO Mali Izvor, kao i  Odluka o usvajanju plana detaljne regulacije za izgradnju solarne elektrane „Solarina“ na teritoriji grada Zaječara izazvale su opširnu diskusiju. Odbornik dr Dejan Krstić komentarišući predložene odluke istakao je da postoji niz nejasnih stvari u vezi sa ovim odukama, poput uticaja na životnu sredinu pomenutih postrojenja, kao i šta će biti sa obradivim poljopivrednim zemljištem u tom potesu.

„Čitav napredni svet teži obnovljivim izvorima energije, a zašto mi kojima podneblje to dozvoljava ne bismo isto to učinili“ rekla je u svom obrazloženju šefica odborničke grupe SNS-a Tatjana Stojanović. Ona je takođe rekla da preporuke postoje za ovaj deo Srbije i da bi to trebalo iskoristiti.

Skupština se pozitivno izjasnila i o predlogu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta za 2022. godinu, kao i o  odluci o završnom računu budžeta grada Zaječara za 2021. godinu. Na dnevnom redu je bilo i nekoliko predloga rešenja u vezi sa poslovanjem određenih javnih gradskih preduzeća. 

Related posts