четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
U Zaječaru obeležen Dan pobede u Drugom svetskom ratu i Dan Evrope

U Zaječaru obeležen Dan pobede u Drugom svetskom ratu i Dan Evrope

U Srbiji je nizom manifestacija obeležen Dan pobede u Drugom svetskom ratu i Dan Evrope. Devetog maja 1945. godine, kapitulacijom nacističke Nemačke okončan je Drugi svetski rat u Evropi i 9. maj se od tada obeležava kao Dan pobede, a slavi se i kao Dan Evrope.

Povodom Dana pobede nad fašizmom, u salonu gradske uprave u Zaječara gradonačelnik Boško Ničić organizovao je prijem za predstavnike ambasade Ruske federacije i vojske Srbije. “ Želim da izrazim zadovoljstvo što smo se i danas susreli da odamo počast borcima koji su položili živote za slobodu“, istakao je gradonačelnik Ničić.

„Želim da izrazim svoju zahvalnost što poštujete i sećate se žrtava koje su položile živote za slobodu“ rekao je Viktor Malčanov sekretar Ruske ambasade. On je dodao da je veoma važno da čuvamo uspomenu na njihove podvige kako bi buduće generacije mogle da žive u miru.

Nakon prijеma, u čast palim oslobodiocima Zajеčara u Drugom svеtskom ratu, hrabrim borcima NOR-a i vojnicima Crvеnе armijе, položеni su vеnci na Spomеn Kosturnicu.

Related posts