уторак, 23 априла, 2024

20 godina sa vama
Februarski raspust trebao bi da smiri epidemiološku situaciju u školama

Februarski raspust trebao bi da smiri epidemiološku situaciju u školama

Predstojeći produžen februarski raspust za osnovne i srednje škole u trajanju od ukupno devet dana mogao bi da smanji broj obolelih učenika i nastavnika u školama. Gimnazija u Zaječaru trenutno ima jedanaestoro učenika i četiri nastavnika inficiranih korona virusom, a predstojeći odmor trebalo bi da smiri epidemiološku situaciju u školama, kažu o ovoj školi.

Zaječarska gimnazija od početka drugog polugodišta radi po drugom kombinovanom modelu nastave, što znači da polovina đaka nastavu pohađa neposredno, dok druga polovina časove prati online.Što se epidemiološke situacije tiče, prema rečima direktora ove škole Srđana Stanojevića, jedanaestoro učenika i četiri nastavnika je inficirano korona virusom. Stanojević očekuje da predstojeći raspust doprinese poboljšanju epidemiološke situacije, ne samo u ovoj, već i u ostalim školama gde ima obolelih.

Treća je godina kako se borimo sa pandemijom, obrazovni sistem nije posustao ali je prilagođavanje datim okolnostima bilo neophodno.Prema rečima direktora Stanojevića sigurno je to sve uticalo na količinu usvojenog znanja ali je takođe evidentno da zaječarski gimnazijalci postižu odlične rezultate.

Nakon predstojećeg raspusta Gimnazija u Zaječaru obavestiće sve osnovne škole o pripremnoj nastavi koju će organizovati za sve buduće srednjoškolce koji žele da se upišu u ovu srednju školu, konkretno smer za učenike sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. U pitanju su časovi matematike koji su besplatni za sve zainteresovane.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts