четвртак, 25 априла, 2024

20 godina sa vama
ODRŽANA PETA SEDNICA SКUPŠTINE OPŠTINE NEGOTIN

ODRŽANA PETA SEDNICA SКUPŠTINE OPŠTINE NEGOTIN

Na sednici SO Negotin, održanoj danas u Belikoj sali, kojom je predsedavao mr Milan Uruković, predsednik Skupštine opštine, odbornici su usvojili devet odluka i rešenja. Sednici su, pored 38 odbornika, prisustvovali Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, Bogdan Gugić, zamenik predsednika Opštine Negotin i članovi Opštinskog veća.

Većinom glasova prisutnih odbornika, usvojene su odluke o finansijskoj podršci za unapređenje energetske efikasnosti stambenih zgrada, stanova i porodičnih kuća na teritoriji opštine Negotin, kojom se uređuje finansijska podrška za unapređenje energetske efikasnosti, podsticaji i mere energetske efikasnosti, i prečišćavanju i distribuciji vode i prečišćavanju i odvođenju atmosferskih i otpadnih voda. Na dnevnom redu današnjeg zasedanja lokalnog parlamenta bile su i odluke o gradskom i prigradskom prevozu putnika na teritoriji opštine Negotin, kojom se uređuje organizacija i način obavljanja komunalne delatnosti i usvajanju Lokalnog akcionog plana za socijalno uključivanje Roma i Romkinja u opštini Negotin za period od 2022. do 2024. godine kojom se određuju pravci delovanja Opštine Negotin u oblasti socijalnog uključivanja Roma i Romkinja. Danas je usvojena i Odluka o razrešenju i imenovanju članova Izborne komisije opštine Negotin u stalnom sastavu.

Odbornici Skupštine opštine Negotin usvojili su rešenja o izmeni i dopuni rešenja o imenovanju Stručnog tima za davanje koncesije za linijski prevoz putnika u prigradskom saobraćaju, imenovanju članova Upravnog i Nadzornog odbora Narodne biblioteke „Dositej Novaković“, dopuni rešenja o određivanju doktora medicine za stručno utvrđivanje vremena i uzroka smrti umrlih izvan zdravstvene ustanove i izmeni i dopuni rešenja o obrazovanju Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts