понедељак, 6 маја, 2024

20 godina sa vama
Poseta odlazećeg ambasador Egipta Amra Alguvejlija Zaječaru

Poseta odlazećeg ambasador Egipta Amra Alguvejlija Zaječaru

Poseta odlazećeg ambasador Egipta Amra Alguvejlija Zaječaru, bila je oproštajna obzirom da će u januaru doći novi ambasador. Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić tim povodom organizovao prijem u salonu gradske uprave. Sa gospodinom Alguvejlijem je uspostavljena odlična saradnja i bez obzira na činjenicu da od januara dolazi novi ambasador, gradonačelnik Ničić je izrazio nadu da će saradnja biti nastavljena, a u prilog tome ide i podatak da se već razmatraju mogućnosti bratimljenja Zaječara sa nekim gradom u Egiptu.

Gradonačelnik Zaječara je naglasio da će biti nastavljena saradnja kroz brojne projekte koji su  dogovoreni u ranijem periodu. Najvažniji od njih je, kako ističe Ničić sređivanje rasvete na Felix Romuliani, pošto Egipat u tome ima verovatno u svetu najviše iskustva. On je podsetio da je to značajno i zbog toga što uskoro počinje gradnja Vizitorskog centra, a Felix Romuliana treba da dobije svoj puni sjaj“.

Ambasador Alguvejli je izrazio zadovoljstvo zbog još jedne posete Zaječaru, ostvarenja saradnje u oblasti kulture i novih projekata koji su u planu da se realizuju, kao i inicijative da se uspostave bliži odnosi između Zaječara i još jednog grada u Egiptu.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Zaječara ambasador alguvejli je sa svojim saradnicima prisustvovao pijanističkom resitalu istaknutog egipatskog umetnika Mohameda Šamsa i nastupu klavirskog dua Mohamed Šams-Jovanka Višekruna Janković. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts