петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
dr Mitov: Prekretnica u modernoj kardiologiji u Zaječaru otvaranje pejsmejker centra 2008. godine

dr Mitov: Prekretnica u modernoj kardiologiji u Zaječaru otvaranje pejsmejker centra 2008. godine

Zaječarski simpozijum interventne kardiologije (ZASINK) – novine u kardiologiji 2021, održan je početkom ovog meseca na Staroj planini, održano je oko 120 predavanja. učestvovalo je oko  90 profesora medicinskih nauka, među kojima jedan ruski i jedan američki stručnjak. Predavanja su pre svega bila namenjena lekarima i specijalistima iz te oblasti medicine, a o tome kako sačuvati zdravlje srca i krvnih sudova i koliko su važni rana dijagnostika i adekvatna terapija u emisiji „Zaječar moj grad“ za širi auditorijum govorio je dr Vladimir Mitov šef odeljenja invanzivne kardiologije ZC Zaječar.

Kardio vaskularne bolesti vodeći su uzrok smrti u Srbiji, a od infarkta u našoj zemlji godišnje umre više od  pedeset hiljada ljudi. To su poražavajući podaci i kada se postavi pitanje kako da sačuvamo srce lekari specijalusti za te bolesti ističu da je postoje mnoge stvari na koje možemo da utičemo ali da ima i onih koje ne možemo da promenimo.

U ZC u Zaječaru već punih sedam godina uspešno radi odeljenje invanzivne kardiologije, koje je kako je istakao dr Vladimir Mitov šef tog odeljenja izuzetno značajno u lečenju akutnog koronarnog sindroma.

dr Mitov ističe da je prekretnica u modernoj kardiologiji u Zaječaru otvaranje pejsmejker centra 2008. godine, kako kaže to je bio veliki korak jer ta metoda prvi put izvedena u bolnici sekundarnog tipa jer je do tada to bilo moguće samo na fakultetima i kliničkim centrima.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts