четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Usvojen budžet grada Zaječara za 2022.godinu

Usvojen budžet grada Zaječara za 2022.godinu

Budžet grada Zaječara za narednu godinu projektovan je na  2.033.127.000,00 dinara, što je za oko 12 % manje u odnosu na budžet za ovu godinu. Odbornici skupštine grada Zaječara većinom glasova usvojila je odluku o budžetu za 2022. godinu, kao i niz odluka iz domena rada lokalne samouprave.

Skupština u Zaječaru na petoj održanoj sednici usvojila je niz odluka među kojima Odluku o izmeni Statuta grada Zaječara i Odluku o budžetu Grada Zaječara za 2022. godinu, sa Кadrovskim planom za 2022. godinu, koje su izazvale i ozbiljnu diskusiju. Budžet je u ime predlagača obrazložio Boško Ničić gradonačelnik Zaječara.

dr Nenad Ristović šef odborničke grupe „dr Nenad Pobeda“ iznoseći primedbe na budžet za narednu godinu, istakao je da odbornici iz te odborničke grupe neće glasati za ovu odluku.

Ozbiljnu polemiku je izazvala i Odluka o dodatnoj zaštiti porodilja na teritoriji grada Zaječara. Predlagači ove odluke smatraju da je predlog dobar, dok predstavnici opozicije misle suprotno. Prethodna Odluka je podrazumevala davanja iz loklnog budžeta za prvorođeno dete 30.000, za drugo 50.000, za treće 80.000 i za četvrto dete 100.000 dinara, novom Odlukom je predviđeno da da za prvorođeno dete bude majkama isplaćeno 30.000, a za treće dete 60.000 dinara.

Pored ovih Skupština je usvojila i niz odluka i rešanja neophodnih za normalno funkcionisanje lokalne zajednice. Sednica je održana u sali pozorišta u Zaječaru uz poštovanje svih važećih epidemijskih mera.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts