петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Bistrica Mihailović: Poštuju se važeće mere u borbi protiv širenja korona virusa

Bistrica Mihailović: Poštuju se važeće mere u borbi protiv širenja korona virusa

U trgovinskim i ugostiteljskim objektima na teritoriji Zaječarskog i Borskog okruga uglavnom se poštuju važeće mere u borbi protiv širenja korona virusa. Bistrica Mihajilović rukovodilac grupe za sanitarni nadzor Zaječar ističe za našu televiziju da je u proteklom periodu izrečeno nekoliko simboličnih kazni kovid redarima.

Sprovođenje protiv epidemijskih mera u Srbiji traje skoro dve godine, a sanitarna inspekcija, konkretno  grupa za sanitarni nadzor Zaječar koja je nadležna za oba okruga, ove mere kontroliše na osnovu ovlašćenja koje im daje Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Bistrica Mihailović rukovodilac grupe za sanitarni nadzor Zaječar ističe da su proteklom periodu dobili i pojačanje i da im u kontroli primene važećih mera pomaže i komunalna inspekcija.

Na pitanje da li smo odgovorni prema sebi i drugima i da li se poštuju mere, Mihajilov ističe da ako se uzme u obzir zatečeno stanje na terenu, može se reći da ljudi poštuju mere.

U proteklom periodu je izrečeno nekoliko kazni kovid redarima u iznosu od 30 hiljada dinara, što je edukativna mera za sve ostale, naglašava Bistrica Mihailović i dodaje da su kazne za pravna lica mnogo veće ali da sa tim novcem mogu da se uklone uočeni nedostaci, zato su kazne u proteklom periodu bile simbolične. Kada su u pitanju kovid propusnice u ugostiteljskim objektima, kockarnicama i slot klubovima, prema podacima grupe za sanitarni nadzor Zaječar, svi gosti zatečeni u pomenutim objektima kao i zaposleni posedovali su zeleni sertifikat.

Related posts