петак, 29 марта, 2024

20 godina sa vama
74 registrovana poljoprivredna gazdinstva dobila novac za nabavku nove priključne mehanizacije

74 registrovana poljoprivredna gazdinstva dobila novac za nabavku nove priključne mehanizacije

Grad Zaječar već godinama unazad dodeljuje podsticajna sredstva poljoprivrednim proizvođačima na osnovu konkursa iz programa mera razvoja poljoprivrede grada Zaječara. Nadležni ističu da je poljoprivreda jedna od razvojnih šansi grada Zaječara, te da je poljoprivrednicima svaki vid podrške dobrodošao. 
 Sredstva namenjena razvoju poljoprivrede na teritoriji grada Zaječara odobrena su po poslednjem konkursu za 74 registrovana poljoprivredna gazdinstva. Navac je odobren za nabavku nove priključne mehanizacije za voćarstvo i stočarstvo. Prema rečima Vesne Stanković članice gradskog veća zadužene za poljoprivredu, zbog izborne godine konkursi su kasnije raspisani u odnosu na raniji period ali će deo kraja godine biti podeljeni svi podsticaji koji su planirani .

Stanković ističe da je u proseku vrednost ugovora po korisniku oko 70 800, što je više nego u protekle četiri godine kada je prosek bio 65 000 po korisniku konkretno za mehanizaciju.

Ove godine je iz gradskog budžeta izdvojeno oko 10 miliona dinara za subvencije u poljoprivredi. Većnica grada Zaječara za poljoprivredu podseća da je pre nekoliko dana počeo drugi krug nadmetanja za državno zemljište i da će trajati do 6. decembra. Novina ove godine je da se nadnmetanje vrši preko sajtu Uprave za agrarna plaćanja.

 

Related posts