субота, 27 априла, 2024

20 godina sa vama
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je zdravstveni centar u Negotinu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je zdravstveni centar u Negotinu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišao je zdravstveni centar u Negotinu gde je održao sastanak sa menadžmentom ove zdravstvene ustanove. Resorno ministarstvo je u proteklom periodu u opremanja bolnice i Doma zdravlja u Negotinu uložilo preko 100 miliona dinara. Nabavljen je novi skener i još nekoliko ultrazvučnih aparata.

 Lončar  je ovom prilikom najavio nova zapošljavanja u zdravstvenom centru u Negotinu, posao će dobiti 5 lekara i oko desetak medicinskih sestara, kao i određeni broj ne medicinskog kadra. Kako je rekao cilj posete je pre svega, da se uveri kakva je epidemijska situacija na terenu.

Trenutna situacija zahteva da određeni bolnički kapaciteti koji nisu namenjeni lečenju COVID 19 infekcije, budu uvedeni u kovid zonu zbog velikog broja pacijenata kojima je neophodna hospitalizacija. „Ne volim da čujem tako nešto, zato što to automatski znači da pacijenti koji nisu zaraženi koronom, a moraju na bolničko lečenje da neće moći da budu na odeljenjima koja su predviđena za njihovo zbrinjavanje“, rekao je ministar Lončar.

Ministar je rekao da je ovih dana završen tender i da će ZC Negotin od resornog ministarstva dobiti dva sanitetska vozila, dok će lokalna samouprava obezbediti vozilo za previz pacijenata na dijalizu. Lončar  je najavio i nova zapošljavanja, nekoliko lekara i medicinskih sestara, kao i određeni broj ne medicinskog kadra.

Kako je nam je rekao predsednik opštine Vladimir Veličković izrada projekta za rekonstrukciju bolnice se privodi kraju a već su počeli neki pregovori i sa kancelarijom za javna ulaganja. Taj projak će se realizovati u dve faze naglasio je Veličković.

Zdravstveni centar Negotin nedavno je od resornog ministarstva dobio novi skener koji trenutno radi sa pola kapaciteta, ministar je naglasio da bi trebalo u narednom periodu u njegov rad uključiti i ZC iz Bora i Kladava, kako bi se pacijenti odatle pregledali u Negotinu bez čekanja. Kako je ovom prilikom rečeno biće otvoreno još jedno radno mesto za radiološkog tehničara, obzirom da skenera u Negotinu do sada nije bilo pa nije bilo ni potrebe za školovanjem tog kadra.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts