среда, 8 маја, 2024

20 godina sa vama
U toku su radovi na sanaciji visokonaponske i niskonaponske mreže

U toku su radovi na sanaciji visokonaponske i niskonaponske mreže

Lokalna samouprava u Negotinu u saradnji sa EPS-om započeli su poslove na sanaciji visokonaponske i niskonaponske mreže, a sve u cilju stabilnog snabdevanja stanovnika ove opštine električnom energijom. U ataru sela Dušanovac u toku sanacija dalekovoda koji ide iz pravca Male kamenice, Dušanovca i Dupljana, takođe se radi i na zameni drvenih bandera novim betonskim stubovima.

Na teritoriji opštine Negotin evidentan je problem sa niskonaponskom i visokonaponskom instalacijom, u pitanju je 2,5 hiljade kilometara mreže i taj problem zahteva i određeno vreme ali i resurse za rešavanje. „Ljudi treba da znaju da su to uglavnom stvari koje se već godinama prolongiraju, mi smo počeli da rešavamo te probleme ali ne može sve brzo da se završi“, izjavio je predsednik opštine Negotin Vladimir Veličković.

Neophodno je u narednom periodu izvorište za snabdevanje zdravom pijaćom vodom stanovništva u selu Urovica povezati na mrežu kao što je to učinjeno u slučaju Jabukovca.

Predsednik Veličković je najavio i da će uporedo sa ovim radovima započeti i asfaltiranje u svim mesnim zajednicama koji su uvrštene u plan i program sanacije putne infrastrukture.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts