четвртак, 28 марта, 2024

20 godina sa vama
Ministar prosvete Branko Ružić posetio je Negotin

Ministar prosvete Branko Ružić posetio je Negotin

Ministar prosvete Branko Ružić boravio je u petak u poseti Negotinu, gde je održao sastanak sa predstavnicima lokalne samouprave i direktorima tamošnih škola. „Interes države je da sačuvamo što veći broj dece u celoj našoj zemlji, zato smo imali danas jedan izuzetno važan i konstruktivan sastanak sa predsednikom opštine, njegovim timom i aktivom direktora osnovnih i srednjih škola“, rekao je ministar i dodao da se nastava odvija u otežanim uslovima ali da je evidentno da obrazovni sistem nije mesto gde dolazi do transmisije virusa.

Iz budžeta opštine Negotin samo u prošloj godini izdvojeno je 190 miliona dinara, od čega za predškolsko obrazovanje 109,5, za osnovno 56,7 i za srednje obrazovanje 25,9 miliona dinara podsetio je predsednik optine Negotin Vladimir Veličković. On je naglasio da će lokalna samouprava nastaviti da ulaže u obrazovanje ali da očekuju i podržku resornog ministarstva.

Kako je Veličković naglasio jedna od tema pomenutog sastanka bila je i razvoj dualnog obraovanja u poljoprivrednij školi u Negotinu. Ministar Ružić obišao je i OŠ Vuk Karadžić gde je razgovarao sa učenicima i nastavnim kadrom.

Related posts