subota, 28 januara, 2023

20 godina sa vama
Nova toplana u Kladovu počinje sa radom ove grejne sezone

Nova toplana u Kladovu počinje sa radom ove grejne sezone

Kladovljane će u toku predstojeće grejne sezone grejati i nova toplana u naselju Pemci. Svi radovi na toplani su završeni ovog leta, a trenutno su u toku ispitivanja na toplovodnoj mreži.

Nova toplana u kladovskom naselju Pemci koristiće kao gorivo drvnu sečku, instalisana snaga dva kotla je oko 6 megavata, izgradnja ovog postrojenja finansirana je sredstima Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima. Objekat se nalazi na  površini od 575 kvadrata.

Pored već postojećeg sistema daljinskog grejanja u Kladovu, puštanjem nove toplane u pogon građani ove podunavske opštine imaće stabilno grejanje u godinama koje dolaze.

Grejna sezona u Srbiji zvanično počinje 15. oktobra, međutim  mnoge toplane su u pripravnosti kako bi sa isporukom toplotne energije počele pre roka, ukoliko to vremenske prilike budu zahtevale. Međutim temperature su do početka oktobra bile zadovoljavajuće, te nije bilo potrebe za zagrevanjem stanova i poslovnih objekata.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts