петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Regularan početak školske godine u OŠ JJ Zmaj u Salašu

Regularan početak školske godine u OŠ JJ Zmaj u Salašu

Za skoro 850.000 đaka u Srbiji, među kojima više od 64.000 prvaka počela je nova školska godina. Škole su rad započele regularno, svi đaci u učionicama, bez podele odeljenja na grupe, učenici  sede zajedno u klupama, a časovi  traju punih 45 minuta.

OŠ Jovan Jovanović Zmaj u Salašu, koja decu ovog kraja obrazuje od 1867. godine, otvorila je svoja vrata u novoj školskoj godini svim đacima. Nastava se u ovoj školi odvija po prvom modelu, a prema rečima direktora ove obrazovne ustanove školska godina je počela bez problema i što je najvažnije kako kaže, i deca i nastavno osoblje su zdravi. Kao i u ostalim školama u zemlji i u ovoj školi na samom početku nastave intonirana je nacionalna himna „Bože pravde“.

Regularnom početku nove školske godine raduju se najviše roditelji ali i prosvetni radnici. Učiteljica Javorka Stanković, koja ove godine pored učenika drugog razreda ima i đake prvake, kaže da su neposredna nastava  i čas od 45 minuta najbolje za učenike, kako bi mogli da nauče gradivo ali i da im učitelj razjasni ono što je nejasno.

Bez obzira na sam start, školska godina će ponovo umnogome biti uslovljena epidemijom korona virusa.Na snazi će tokom školske godine biti “semaforski model” po kojem će sve škole, zavisno od lokalne samouprave kojima pripadaju, biti svrstane u zelenu, žutu ili crvenu zonu. I zavisno u kojoj su zoni bio bi primenjen jedan od tri modela – normalni, kombinovani ili onlajn.

Related posts