петак, 26 априла, 2024

20 godina sa vama
Održan je tradicionalni vašar 1. septembra u Salašu

Održan je tradicionalni vašar 1. septembra u Salašu

U salašu je održan tradicionalni jesenji vašar čiji je datum povezan sa početkom školske godine. Na radost brojnih vašardžija ponuda je bila dobra, a bilo je i prilika za susret i druženje sa rodbinom i prijateljima.

Tradicija održavanja vašara u Salašu koja je prekinuta prošle godine, nastavljena je ove jeseni. Sa početkom nove školske godine počeo je i prvi jesenji vašar. Kao i mnogi prestižni festivali i manifestacije u zemlji i svetu i vašari širom zemlje zbog pandemije koja je zahvatila čitavu planetu, morali su da plate danak prekidanjem duge tradicije. Ali, živi lanac sećanja ne može se prekinuti tako lako. Tihomir Stanković predsednik saveta MZ Salaš ističe da je vašar nešto na šta su ljudi navikli i da takve događaje željno isčekuju.

Licidari, zanatlije,  prodavci  razne robe, poput mekičara stalno su prisutni na ovakvim događajima. Ljubitelji najprodavanije poslastice na vašaru mekika, mogli su i ove godine da ih pazare po istim cenama kao i ranijih godina.

Mnogi su iskoristili priliku da posete ovaj događaj, neki zbog same atmosvere ove manifestacije, dok su drugi došli kako bi prošetali i razgovarali sa prijateljima.

Iako pošast zvana korona virus još uvek traje, Salašani su, ohrabreni održavanjem drugih manifestacija ovog leta, odlučili da  nastave tamo gde su  2019. stali. Ovogodišnji Vašar  ne razlikuje se mnogo od ranijih vašara, a i zadržao je duh ove manifestacije.

Related posts