петак, 3 маја, 2024

20 godina sa vama
U okviru Inicijative  „Za napredak Negotinske krajine – složno“  u centralnoj pešačkoj zoni postavljene su dve pametne klupe

U okviru Inicijative „Za napredak Negotinske krajine – složno“ u centralnoj pešačkoj zoni postavljene su dve pametne klupe

Pametne klupe postavljene pored igrališta za decu u centralnom gradskom parku i u blizini fontane pored solarnih panela i klupe sadrže dva USB konektora sa po dva USB ulaza i LTE WiFi koji će biti u funkciji za 15 dana.

Foto: Tatjana Panić

Inicijativu „ Za napredak Negotinske krajine – složno“ pokrenuli su Opština Negotin i kompanija „Eliksir Grupa“ sa ciljem realizacije projekata koji doprinose održivom razvoju i stvaraju nove šanse za rad i kvalitetniji život na istoku Srbije. Samo u 2021. godini zahvaljujući ovoj saradnji, u 39 sela negotinske opštine radiće se putevi, u gradu će biti urađeno pet dečjih igrališta, nabavljeni pametne klupe, autobuska stajališta i javni sat kod fontane, a sredstva za svoje prioritete dobiće i obrazovne ustanove za radove i nabavku opreme u 24 školska objekta na području cele opštine. Inicijativa predviđa i ulaganje u unapređenje zdravstvene zaštite – nabavku vozila za dijalizu negotinskom Zdravstvenom centru, kao i očuvanje kulturne i istorijske baštine kroz sredstva namenjena manastiru Кoroglaš i crkvama u Miloševu i Radujevcu. U okviru ove inicijative biće realizovani i drugi projekti na uređenju javne i komunalne infrastrukture.

Foto: Tatjana Panić

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts