субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
POTPISAN UGOVOR O NAMENSКOM КREDITU ZA REALIZACIJU КAPITALNIH INVESTICIJA

POTPISAN UGOVOR O NAMENSКOM КREDITU ZA REALIZACIJU КAPITALNIH INVESTICIJA

Realizacija projekta uređenja gradskih ulica, u okviru planiranih kapitalnih investicija za 2021. godinu, koji će unaprediti kvalitet života građana naše opštine, započeo je današnjim potpisivanjem Ugovora o kreditnom zaduživanju kod Poštanske štedionice za finansiranje kapitalnih investicija – za saobraćajnu infrastrukturu i rekonstrukciju vodovodne mreže. Ugovor su, u maloj sali Opštine Negotin potpisali Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i Marko Pavlović, direktor Regionalnog centra Poštanske štedionice Požarevac.

Foto: www.negotin.rs

„ Ovo je Ugovor o namenskom kreditu za rekonstrukciju ulica u gradu Кneza Miloša, Ljube Nešića, Mire Vinklajt i krak ulice između Mire Vinklajt i Ljube Nešića koji se neće koristiti za pokrivanje likvidnosti i ovakva vrsta kredita, od strane Ministarstva finansija ne bi nam bila odobrena, da naš budžet i finansijsko poslovanje nisu likvidni i stabilni. Radimo dosta i po mesnim zajednicama ali nijednog trenutka nismo zapostavili ni grad jer želimo da i našim sugrađanima poboljšamo kvalitet života . Ovo su neophodni radovi jer se radi o jednim od najprometnijih ulica. Pored rekonstrukcije trotoara i kolovoza, radimo uređenje vodovodne mreže i kišne kanalizacije. Ovo je nastavak radova koje smo započeli pre pet godina, gde želimo domaćinski i planski da uredimo naš grad i stignemo do poslednje ulice sa uređenom podzemnom i nadzemnom infrastrukturom i time rešimo lokalne tekuće probleme, poboljšamo imidž grada i pređemo na neke nove sadržaje.“ istakao je posle potpisivanja ugovora predsednik Veličković i najavio pokretanje javne nabavke, i uz povoljne vremenske prilike, privođenje radova na uređenju pomenutih ulica u decembru.

Vrednost potpisanog petogodišnjeg ugovora sa grejs periodom od 12 meseci, za realizaciju Projekta rekonstrukcije ulica Кneza Miloša, Ljube Nešića, Mire Vinklajt i kraka ulice između Mire Vinklajt i Ljube Nešića, iznosi 54.111.000 dinara.

Foto: www.negotin.rs

Želeo bih ovim putem u ime banke Poštanske štedionice, kao društvene odgovorne banke, koja ove godine slavi veliki jubilej 100 godina postojanja i rada da istaknem zadovoljstvo što smo na stogodišnjicu rada banke došli da potpišemo ovaj Ugovor za namenska sredstva za rekonstrukciju kapitalnih investicija u gradu Negotinu gde inače imamo odličnu saradnju i to smo sada i dokazali i unapredili saradnju. Ovaj ugovor nije za likvidnost, nego za kapitalne investicije i zadovoljni smo što smo mi kao banka mogli da učestvujemo u raspisanom tenderu i što smo prošli kao državna banka i dali svoj doprinos u kapitalnim investicijama koje će znatno olakšati stanovništvu svakodnevni život.“ izjavio je Marko Pavlović, direktor Regionalnog centra Poštanske štedionice Požarevac.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts