петак, 3 маја, 2024

20 godina sa vama
SVAКA BEBA JE POBEDA NACIJE: U banatskom selu Perlez održana manifestacija „Dani porodice“ , Grad Zaječar bio učesnik

SVAКA BEBA JE POBEDA NACIJE: U banatskom selu Perlez održana manifestacija „Dani porodice“ , Grad Zaječar bio učesnik

U Perlezu su svečano otvoreni Dani porodice, prva manifestacija tog tipa u Srbiji, koja podstiče negovanje porodičnih vrednosti, a ujedno promoviše i značaj porodice.

Grad Zaječar je pored mnogih gradova i opština iz Srbije, bio učesnik pomenute manifestacije. Ministar za brigu o porodici Radomir Dmitrović obišao je naš štand i razgovarao sa predstavnicima grada. Ministru su predstavljene mere populacione politike koje primenjuje grad Zaječar, a reči je bilo i o tome kako se lokalna samouprava bori sa problemom nataliteta i prirodnog priraštaja.

Grad Zaječar je prezentovao Odluku o osnivanju budžetskog fonda za podsticanje rađanja dece. Program vantelesne oplodnje postoji na republičkom nivou, ali je fokusiran na parove sa primarnim sterilitetom. Grad Zaječar je pomerio fokus na parove sa sekundarnim sterilitetom, što znači da finansira pokušaje vantelesne oplodnje i parovima koji već imaju decu, ali nemaju uslova da prirodnim putem dobiju drugo, odnosno treće dete. Na manifestaciji „Dani porodice“ predstavljena je i Odluka o dodatnoj zaštiti porodilja na teritoriji grada Zaječara.

Grad Zaječar je svoje mere populacione politike dopunio i Odlukom o pristupanju grada Zaječara u članstvo udruženja „Pokret za decu tri plus“ iz Čačka, kako bi i na taj način uticao na ublažavanje populacionih problema i poboljšanja kvaliteta života. Кako bi doprineli afirmaciji porodice i roditeljstva, grad Zaječar je pristupio ovom udruženju. Do sada je izrađeno ukupno 56 ponosnih kartica, koje su imenovane na majku sa troje i više dece, kako bi se ostvario popust u brojnim pravnim subjektima.

U uvodnom obraćanju ministar za brigu o porodici Dmitrović je naglasio značaj osnivanja i proširenja porodice. Poručio je svima da je ‘za porodicu najpotrebnija ljubav i želja da nekom podarite život’. Кako je naveo, od presudnog značaja je i da roditelji dele svoja pozitivna iskustva.

Na Danima porodice svečano je otvoreno Savetovalište za mlade bračne parove, a predstavnica fondacije Zajedno za mlade, doktorka Danica Grujičić je u svom obraćanju, pobrala simpatije svih prisutnih.

-Deco, učite istoriju, jer onaj ko nema pretke je kao potok bez izvora. Čovek bez porodice nije kompletna ličnost. Ja molim devojke da se opredele i za porodicu i za karijeru. Zadatak nas starijih je da vam u tome pomognemo, na sve načine, istakla je dr Danica Grujičić.

Izvor:http://www.zajecar.info/3339-svaka-beba-je-pobeda-nacije-u-banatskom-selu-perlez-odrzana-manifestacija-dani-porodice-grad-zajecar-bio-ucesnik

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts