субота, 20 априла, 2024

20 godina sa vama
Dodeljena priznanja poverenicima civilne zaštite u Boru

Dodeljena priznanja poverenicima civilne zaštite u Boru

Međunarodni dan civilne zaštite obeležen je i u Boru i to svečanom sednicom Štaba za vanredne situacije na kojoj su poverenicima civilne zaštite iz borskih seoskih mesnih zajednica dodeljena priznanja za angažovanje i doprinos lokalnoj zajednici u borbi protiv virusa korona.

Kako je ocenio gradski Štab za vanredne situacije, aktivnosti poverenika bile su ključne tokom vanrednog stanja i borbe sa koronavirusom, ali i u drugim situacijama kada je trebalo pružiti pomoć građanima.

“Naši poverenici su u teškim vremenima, koje je sada iza nas, bili u stalnom kontaktu sa meštanima i, u saradnji sa našom vatrogasno-spasilačkom jedinicom i gradskim službama, uvek pravovremeno reagovali u skladu sa situacijom na terenu kako bi naši sugrađani bili sigurni i bezbedni, i time pokazali da zajedno sa gradom brinu o svojim sugrađanima.

Ne mogu, a da ne pomenem da ovi ljudi to rade isključivo volonterski, iz ljubavi prema mestu u kome žive i sa željom da pomognu svojim sugrađanima, a ja mogu da budem ponosan što smo u teškim trenucima pokazali solidarnost, odgovornost i jedinstvo, što ćemo nastaviti da činimo i u vremenima koja su pred nama.”, istakao je ovom prilikom gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Poverenici su istakli značaj ovako dobro organizovanog rada Štaba za vanredne situacije i pohvalili komunikaciju sa nadležnim službama koja omogućava da se brzo reaguje i i pomogne građanima kojima je pomoć u kriznim situacija najneophodnija.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts