недеља, 28 априла, 2024

20 godina sa vama
Skupština u Negotinu dala saglasnost na nove cene komunalnih usluga

Skupština u Negotinu dala saglasnost na nove cene komunalnih usluga

Odbornici Skupštine opštine Negotin usvojili su niz odluka  na 29. sednici, među najvažnijim dlukama izdvajaju se izveštaj o izvršenju odluke o budžetu opštine Negotin za period januar – septembar 2020.godine, kao i odluku o utvrđivanju novih viših cena komunalnih usluga. Pored toga  usvojena je i odluku o izmeni odluke o stipendiranju studenata i učenika srednjih škola sa teritorije Negotina

Nove cene komunalnih usluga u koje spadaju voda, kanalizacija i iznošenje smeća uvećane su za 20%, a kako je obrazložio direktor JKP „Badnjevo“ dosadašnje cene su još na početku važenja bile na niskom nivou, ispod prosečnih cena u okruženju i cena na nivou republičkog proseka, te se tim cenama nisu mogli pokriti troškovi proizvodnje, a ostvareni prihodi nisu dovoljni  za održavanje proste reprodukcije u komunalnoj delatnosti u okviru preduzeća. Shodno tome bilo je neophodno povećati cene komunalnih usluga kaže Dalibor Ranđelović direktor komunala. Na dnevnom redu ove sednice našla se i odluka o usvajanju Programa energetske efikasnosti u periodu od 2020. do 2023. godine.

Skupština je usvojila i odluku o izmeni odluke o stipendiranju studenata i učenika srednjih škola sa teritorije Negotina. „Ono što je važno istaći kod ove odluke jeste da ukoliko se desi da učnici ostvare isi broj bodova po sva četiri kriterijuma, prednost će imati učenik sa manjim prosečnim primanjem po članu domaćinstva“, kaže predsednik SO Negotin mr Milan Uruković obrazlažući ovu tačku. On dodaje da to pravilo važi i za studente koji učestvuju na konkursu.

 Na  dnevnom redu bio je i set odluka koje se odnose na Predškolsku ustanovu „Pčelica“ . Tu su odluke o umanjenju obaveza roditelja  i zakonskih zastupnika na usluge vrtića, jedna koja se odnosi na period od 28. septembra do 16. oktobra i druga koja se odnosi na period od 1. septembra do okončanja trenutne epidemiološke situacije. Odbornici su usvojili i rešenja o davanju saglasnosti na godišnji plan rada ove ustanove, kao i rešenje o imenovanju članova Upravnog odbora vrtića. 

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts