четвртак, 9 маја, 2024

20 godina sa vama
Dva bisera Timoka na meti skauta

Dva bisera Timoka na meti skauta

Dva bisera Timokovog podmlatka, 18-godišnji Ognjen Nikolić i njegov tri godine mlađi brat Rastko, odličnim igrama u mlađim kategorijama i seniorskom timu skrenuli su pažnju i interesovanje kako medija tako i mnogih fudbalskih stručnjaka. Prema nekim procenama oni su možda i najtalentovaniji igrači koji su se pojavili u Timokovom podmlatku u poslednje vreme, što je nateralo i razne skaute da ih prate.

Upravo je Rastko pre par dana napunio 15 godina i stekao uslov, uz specijalni lekarski pregled, da zaigra za omladince Timoka protiv Jedinstva u 6. kolu Prve omladinske lige Regiona istočne Srbije. Poverenje koje mu je ukazao trener Ivan Aleksić od prvog minuta na poziciji napadača Rastko je iskoristio na najbolji mogući način i sa dva postignuta gola i jednom asistencijom doneo pobedu zaječarcima od 3:0.

Stariji Ognjen je već treću sezonu u startnoj postavi Timoka na poziciji veznog igrača. Za klub iz rodnog grada kao senior je nastupao u sezoni 2018/19 i 2019/20 u kojoj je sa ekipom osvojio drugo mesto na tabeli Zone Istok i ove godine se plasirao u viši stepen fudbalskog takmičenja Srpsku ligu “Istok”. Kako po propozicijama FSS u omladinskoj kategoriji mogu nastupati igrači rođeni 2002. godine i mlađi (ne mlađi od 15 godina), Nikolići su se po prvi put našli u istom timu što se braći često ne-da ili se retko dešava u karijeri.

Ognjen Nikolić rođen je 18. jula 2002. godine u Zaječaru, prve fudbalske korake načinio je u periodu od 2007. do 2011. godine u Školi fudbala „Kraljevica“ u Zaječaru, pod stručnim nadzorom trenera Slađana Žikića. Godinu dana, potom, proveo je u Školi fudbala „Milenijum“ u Zaječaru kod trenera Bogiše Stojiljkovića, a u periodu od 2012. godine do danas je u mlađim selekcijama zaječarskog Timoka, kojim su stručno rukovodili bivši fudbaleri, a sada treneri Dragan Trifunov, Vladimir Sandulović, Slađan Žikić, Dejan Dragnjević, Miroslav Nikolić, Goran Stanković, Konstantin Đurić (Crvena zvezda), Predrag Živković, Ivan Aleksić i Vojkan Rajčić. Ognjen je na poziciji zadnjeg veznog igrača u kadetskom pogonu nastupao za Real iz Nišu, kod trenera Gorana Stojiljkovića i Miodraga Jovanovića a za omladince je odigrao i par pripremnih utakmica za beogradski Voždovac kod trenera Gorana Žmukića.

Rastko Nikolić je rođen 22. septembra 2005. godine i igra na poziciji napadača. On je počeo da „pika“ fudbal 2009. godine u Školi fudbala „Kraljevica“ u Zaječaru, pod nadzorom trenera Slađana Žikića, gde je trenirao dve godine, da bi, zatim, godinu dana (u sezoni 2011/12. godine) proveo u Školi fudbala „Milenijum“, kod trenera Bogiše Stojiljkovića. Od tada pa do današnjih dana Rastko je član mlađih selekcija Timoka, kao jedan od najtalentovanijih „junoša“, gde trenira i igra pod nadzorom trenera Dragana Trifunova, Vladimira Sandulovića, Dragana Drapče Jovanovića, Miroslava Nikolića, Gorana Stankovića i Ivana Aleksića. U jesenjem delu prvenstva u sezoni 2019/20 Rastko je nastupao za pionire Reala iz Niša, kod trenera Vuka Mitrovića, na poziciji ofanzivnog veznog igrača. O fudbalskim i moralnim vrednostima, kvalitetima karakteristikama izuzetno talentovanih mladića iz Zaječara najbolje je videti na terenu ali je nesumljivo da je ispred njih svetla budućnost.

Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa sajta www.tvistok.com u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Related posts